Thursday, May 22, 2008

Gegrillter Feta - Grilled Feta

Feta
Thymian (getrocknet oder abgezupfte Blättchen) - oder Thymian + Oregano
frischgemahlener Pfeffer
Olivenöl

Feta in ca. 1,5 cm dicke Stücke a 100 g schneiden. (Ich schneide einfach ein Päckchen Feta in der Mitte durch) Von beiden Seiten mit Pfeffer und Thymian bestreuen und mit Olivenöl beträufeln. In Alufolie wickeln.
Die Päckchen 10 min. grillen - der Feta ist wunderbar weich und aromatisch.

Am besten die Päckchen schon einige Stunden zuvor packen, so zieht der Feta noch besser durch.





Feta
Thyme (dried or just the picked leaves) - or thyme + oregano
freshly ground pepper
olive oil

Cut feta in 1.5 cm thick slices of about 100 g each. (I just cut a package of feta in half). Sprinkle both sides with pepper and thyme and drizzle with olive oil.
Wrap in aluminum foil.
Grill packages for about 10 minutes - the feta is now wonderfully soft and aromatic.

The packages are best if packed some hours in advance so that flavors blend even better.

1 comment:

Anonymous said...

Dear sussanah before you wrap it in a foil just wrap it in a paper that we use in the kitchen(you know is the same one that we use it in the oven).Also you can try to place a piece of tomato on the slice of feta.
Anyway your recipe is fantastic.
Kali orexi
WWW.naturesportscooking.blogspot.com