Crust:
2 cups flour
1 tsp salt
3/4 cup (190 g) margarine or Bbutter
4-5 tbsp ice water
1 egg white
Mix salt and flour and work in the fat with a fork to make crumbs. Work in spoonfulls of ice water until you have a dough. Roll out two circles. Line a greased pie pan with one of them. Brush with a little egg white.
Fill.
Cover with the other circle. Pinch edges closed. Brush cover with egg white too and pinch with a fork a few times.
Fillung:
6 apples (depending on size), peeled, cored and chopped
1 tbsp lemon juice
3/4 cup sugar
1 1/2 tbsp corn starch
1 tsp cinnamon
1-2 dashes nutmeg
1-2 tbsp butter
Mix everything but butter and put into shell. Put the butter on top and cover with remaining dough.
Preheat oven to 230° C. Put the pie into the oven on the medium rack. Turn oven down to 180°C and bake for 1 hour.
Teig:
2 Tassen Mehl
1 TL Salz
3/4 Tasse (190 g) Margarine oder Butter
4-5 EL Eiswasser
1 Eiweiß
Salz und Mehl mischen und das Fett mit einer Gabel einarbeiten, bis eine krümmelige Mischung entsteht. Eiswasser löffelweise einarbeiten bis ein Teig entsteht. In zwei großen Kreisen ausrollen. Mit dem einen eine gefettete Form auslegen. Mit etwas Eiweiß bestreichen.
Füllen.
Mit dem anderen Kreis abdecken. Ränder zusammendrücken. Den Deckel mit dem restlichen Eiweiß bestreichen und mit einer Gabel mehrfach einstechen.
Füllung:
6 Äpfel (je nach Größe) geschält, entkernt und in Würfel geschnitten
1 EL Zitronensaft
3/4 Tasse Zucker
1 1/2 EL Stärkemehl
1 TL Zimt
1-2 MSP Muskat
1-2 EL Butter
Alles aus Butter mischen und auf den Teig geben. Mit der Butter belegen und den Pie mit dem restlichen Teig belegen.
Ofen auf 230° C vorheizen. Pie auf der mittleren Schiene in den Ofen schieben. Ofen auf 180°C runterstellen und 1 Stunde backen.
Wednesday, November 28, 2007
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