Rosinenbrot
1 Tasse Sauerteigansatz
1/2 Tasse warme Milch
2 EL Butter
3 EL Honig
1/2 EL Salz
3 Tassen Mehl (Type 550)
1/2 P. Trockenhefe (7 g pro P.)
2/3 Tasse Rosinen
Alle Zutaten mischen und kneten, bis ein homogener Teigball (ggf. die Geschmeidigkeit/Trockenheit mit Milch oder Mehl anpassen)
Teig gehen lassen, bis er sich in etwa verdoppelt hat.
Den Laib oben einschneiden und bei 220°C für 35 min.
Dies ist ein sehr schönes Rosinenbrot, das nicht zu süß ist - die Rosinen sind ein sehr angenehmer Gegenpol zur Säure des Teigs. Sehr lecker mit etwas Butter.
Raisin bread
1 cup starter
1/2 cup warm milk
2 tbsp butter
3 tbsp honey
1/2 tbsp salt
3 cups flour (type 550 - white, but not as much as AP- (or bread flour, tipo 00 or something similar) )
1/2 sachet dry yeast (7 g per sachet)
2/3 c. raisins
Mix all ingredients and knead until you have a nice ball of dough (you may have to adjust amounts of milk or flour a bit).
Let the dough rise until it has about doubled.
Cut through the top as usual. Bake at 200°C for 35 min.
This is a very nice raisin bread that is not too sweet - the raisins complement the sourness of the dough nicely. Very nice with a little butter.
Tuesday, May 06, 2008
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