Monday, April 10, 2006

Trüffeln mit Rosmarin und rosa Pfeffer - chocolate truffels with rosemary and pink pepper

ca. 20 Stück

1 Grundrezept "Trüffelpralinen"
1 TL frischer Rosmarin (fein gehackt)
1 TL rosa Pfeffer (im Mörser grob zerstoßen)
2 EL Weißwein
100 g dunkle Kuvertüre
1 EL Butterschmalz
etwas weiße Kuvertüre

Zubereitung:
Rosmarin, Pfeffer und Wein in die Grundmasse rühren. Diese zu Kugeln o.ä. formen.

Wie im Grundrezept beschrieben mit der dunklen Kuvertüre glasieren. Mit der weißen Kuvertüre noch verzieren.

makes about 20

1 basic recipe for chocolate truffels
1 tsp fresh rosemary (finely chopped)
1 tsp pink pepper (crushed in mortar) ("pink pepper" is what we call a dried berry that looks and tastes like it's a pepper, but that isn't really related to real pepper. Let me know the English term, the dictionary didn't have it!)
2 TBSP whitewine
100 g dark chocolate
1 TBSP fat
some white chocolate

method:
Stir rosemary, pepper and wine into basic recipe. Form balls.
Glaze with dark chocolate according to method of basic recipe. Use white chocolate for decorations.

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