Friday, November 09, 2007

Kürbiskerne - Pumpkin Seeds

Pumpkin Seeds

Take all the seeds from a pumpkin. Take off all bits of pumpkin bits and the stringy bits. Rinse and pad dry.
Lightly oil a baking tray, add the seeds and toss around a bit. Lightly sprinkle with salt.
Bake at 160°C/325°F for about 25 min.

Alternatively try this spice mix (amount for about a plate of seeds):
1 pinch each: cinnamon, cardamom, and anise
1/2 pinch cloves
1/2 tsp. honey
salt to taste (the result should be savory rather then dominantly sweet)



Kürbiskerne

Alle Kerne aus einem Kürbis holen. Alle Reste von Kürbisfleisch und dem fädigen Zeugs raussammeln und die Kerne mit Wasser abspülen. Etwas trocken tupfen.
Ein Backblech leicht einfetten, Kerne darauf schwenken. Leicht mit Salz bestreuen.
Bei 160°C/325°F für ca. 25 min. backen.

Alternativ diese Gewürzmischung (Menge etwa für 1 Teller voll Kerne):
je eine Prise: Zimt, Kardamom, Anis
1/2 Prise Nelken
1/2 TL Honig
Salz nach Geschmack (das Ergebnis sollte leicht salzig werden, nicht dominant süß)

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