Sunday, November 09, 2008

Party Cracker

200 - 250 g firm sourdough (just refreshed)
flour for rolling out

salt

spices and seeds to taste:
- sesame and niguilla (black onion) seeds (as in the picture)
- sesame and caraway
- ....

Roll out the sourdough thinly and transfer onto parchment paper. Brush with water. Sprinkle with salt and seeds and spices. Cut diamonds using a pizza cutter wheel. Bake at 200°C for 10-15 minutes.
After cooling down break apart the diamonds.


200 - 250 g fester Sauerteig (gerade gefüttert)
Mehl zum Ausrollen

Salz

Gewürze und Samen nach Geschmack:
- Sesam und Niguilla- (Zwiebel-) samen (siehe Bild)
- Sesam und Kümmel
- ....

Sauerteig dünn ausrollen und auf Backpapier legen. Mit Wasser bepinseln. Mit salz und Samen und Gewürzen bestreuen. Mit dem Pizzaschneider in Rauten schneiden. Bei 200°C für 10-15 min. backen.

Nach dem Abkühlen die Rauten auseinander brechen.

1 comment:

Anonymous said...

Hi it's Jeremyll33 from the Jamie Oliver site discussing Wetten Dass with you!

seems we have a private thread now!

I like your blog and will read it mor enow.

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Jeremy