Saturday, July 07, 2007

Rhabarberlikör - Rhubarb Liqueur

Wird wunderbar rosa.

450 g Rhabarber (gewaschen, verlesen etc. von ca. 600 g)
1 Tasse (250 ml) Zucker
1 Flasche (0,7 l) Korn - der billigste tut's


Rhabarber stückeln und in ein großes verschließbares Glasgefäß geben. Mit Zucker mischen und mit Alkohol aufgießen. Der Rhabarber sollte ganz bedeckt sein. Am besten ein Glas aussuchen, das kein Platz für Luft mehr lässt.
Ca. 6-8 Wochen ziehen lassen. Zwischendurch hin und wieder schütteln oder umrühren. Dann durchsieben (Rhabarber wegwerfen) und genießen.



This comes out a wonderful pink.

450 g rhubarb (washed and trimmed from about 600 g)
1 cup (250 ml) sugar
1 bottle (0,7 l) Korn - cheapest will do (a clear hard licor made from wheat - THE German plain licor)


Chop rhubarb and fill into a glass container that can be sealed well. Mix with sugar and fill with licor. Rhubarb should be completely covered. Best choose a container that does not leave room for air.
Let sit for about 6-8 weeks. Shake or stir occasionally. Pour through a sieve (discard rhubarb) and enjoy.

No comments: