Monday, December 03, 2007

Baiserschneeflocken - Meringue Snowflakes


Baiserschneeflocken

1 Eiweiß
80 g feiner Zucker
1 Prise Salz
1 - 2 Spritzer Zitronensaft
1 TL Stärke
1 TL Sternanis

Eiweiß, Zucker und Salz zusammen über einem heißen Wasserbad aufschlagen bis eine steife Masse entsteht.
Die Schüssel in eine andere Schüssel mit Eiswasser stellen und die Masse kalt schlagen.
Die restlichen Zutaten unterheben.
Mit der dünnen Tülle einer Kuchenspritze Schneeflocken auf ein Backblech mit Backpapier spritzen.
Bei 60° ca. 2 Stunden trocknen.

Die Flocken brechen sehr leicht, aber auch der Bruch sieht noch fantastisch aus.



Meringue Snowflakes

1 white of an egg
80 g caster sugar
1 pinch salt
1 - 2 splash lemon juice
1 tsp cornstarch
1 tsp star anise

Beat egg, sugar and salt over a hot water bath until it's a stiff fluff.
Put the bowl into another bowl with ice water and continue beating till cold.
With a cake decorator (the kind to make thin lines) draw snowflakes on baking sheets lined with non stick paper.
Dry for about 2 hours at 60°C.
The flakes brake easily but even the brakeage looks fantastic.

3 comments:

Chef Jeena said...

Hi there Bananey you have a fantastic blog! Great meringue recipe they look delicious and so christmas-y too. :)

Bananey said...

Glad you like them ;-)

I am Hap(py) said...

Hey Bananey:

Got your blog address from JO's forum =)

Wow this looked absolutely stunning!

Looking forward to see more yummy recipes from you =)

Katherine