Wednesday, June 28, 2006

Cinnamon Muffins - Zimtmuffins


for 12 regular sized muffins

1 1/2 cups flour
1/2 cup sugar
1/2 tsp salt
1 1/2 tsp ground cinnamon
1/4 cup brown sugar
2 tsp baking powder
1/2 cup milk
1 egg
1/2 cup oil

Mix dry ingredients. Add liquids and mix. Fill in muffin pan and bake at 400°F / 200°C for 25 min.
I like to frost them with a vanilla glaze. For the bake sale I sprinkled just a few red sugar crystals on at the very top.




für 12 normal große Muffins

1 1/2 Tassen Mehl
1/2 Tasse Zucker
1/2 TL Salz
1 1/2 TL gemahlener Zimt
1/4 Tasse brauner Zucker
2 TL Backpulver
1/2 Tasse Milch
1 Ei
1/2 Tasse Öl

Trockene Zutaten mischen. Flüssigkeiten zufügen und verrühren. In eine Muffinform füllen und bei 200°C für 25 min. backen.
Ich glasiere sie am liebsten mit einem Vanille-Zuckerguss. Für unseren Kuchenstand habe ich noch ein paar rote Zuckerkristalle draufgestreut.

1 comment:

Unknown said...

Hi Susanne,

These are totally delicious!