Tuesday, June 27, 2006

Floridakuchen / Florida Cake

this cake is really easy to make and tastes quite nice. Part of our Campus Fest bake sale this year.

1 layer brown sponge cake base (homemade or shop bought)
1 package instant vanilla pudding
1/2 l orange juice + 3 tbsp
some sugar
2 packages "Sahnesteif" - a sort of instant gelatin to aid cream stay stiff
2 tbsp sugar
500 ml whipping cream

Put a rim around the cake base. Drizzle the base with the 3 tbsp juice.
Cook the pudding according to package using orange juice instead of milk. Spread the pudding onto the cake base and refrigerate to set.
Whip cream with Sahnesteif and sugar and spread on top of the pudding. Take of the rim and serve.


Dieser Kuchen ist fast idiotensicher. Teil unseres Kuchenbuffets beim diesjährigen Campus Fest.

1 Lage brauner Biskuitboden (selbstgemacht oder gekauft)
1 Päckchen Vanillepuddingpulver
1/2 l Orangensaft + 3 EL
etwas Zucker
2 Päckchen Sahnesteif
2 EL Zucker
500 ml Sahne

Einen Tortenrand um den Boden stellen. Die 3 EL Saft auf den Boden träufeln.
Den Pudding nach Packungsangabe kochen, aber die Milch durch Orangensaft ersetzen. Den Pudding auf dem Boden verteilen. Im Kühlschrank festwerden lassen.
Die Sahne mit 2 EL Zucker und Sahnesteif steif schlagen und auf dem Pudding verteilen. Tortenrand abnehmen und servieren.

No comments: