Friday, October 12, 2007

Sesam-Bananenkuchen - Sesame Banana Cake

Sesam - Bananenkuchen

150 ml Sesamöl
¾ cup Zucker
2-3 Eier
2 ¼ cup Mehl
1 TL gemahlener Ingwer
2 TL Baking Soda
1 TL Weinsteinbackpulver
½ TL Salz
500 g Bananen (ca. 3) (geschält und in ca. 1/2 cm dicke Scheiben geschnitten)
geriebene Schale und Saft einer Zitrone

Sesam nach Geschmack

Zubereitung:
Bananen mit Ingwer und Zitrone marinieren.
Öl und Zucker aufschlagen. Eier einzeln unterschlagen bis dick und cremig. Trockene Zutaten unterheben. Zuletzt Bananenmischung unterheben.
In eine mit Backpapier ausgelegte Springform mit 22 cm Durchmesser füllen. Nach Geschmack mit Sesam bestreuen.
Bei 155° 1 Stunde backen.



Sesame - Banana - Cake

150 ml sesame oil
¾ cup sugar
2-3 eggs
2 ¼ cup flour
1 tsp ground ginger
2 tsp baking soda
1 tsp cream of tartar
½ tsp salt
500 g bananas (about 3) (peeled and cut into slices about 1/2 cm/1/4 inch thick)
grated zest and juice of one lemon

sesame seeds to taste

method:
Marinade bananas with ginger and lemon.
Beat oil and sugar. Beat in eggs one at a time until thick and creamy. Fold in the dry ingredients. Fold in the banana mix.
Fill into a springform pan (22 cm diameter) lined with non stick paper.
Sprinkle with sesame.
Bake at 155°C/325°F for about one hour.

2 comments:

Unknown said...

Hi again, Susanne

Your recipes are stunning. They all come out beautifully and are so different from the usual ones I know for the same thing. The sesame oil in this recipe gives it such an unusual flavour and cutting the bananas i.s.o. mashing has an amazing result: - suddenly on the inside is this piece of soft sweet banana. Thanks!

Anonymous said...

Kann ich so nur zustimmen