Saturday, October 13, 2007

Heringstipp - überarbeitet / herring salad - revisited





This is essentially the same recipe I posted before, but I improved it after the fortunate accident of buying the wrong thing.

you need:
4-6 matjes filets (matjes is a Dutch marinaded/pickled (?) herring)
1 medium onion (in fine rings)
1 big apple (peeled, cored and diced)
1-2 pickles (diced)
1 container (200 g) schmand (a very thick sour cream product)
1 tsp. mustard
black pepper

Cut the herring into bite sized pieces. Mix all ingredients in a bowl. Allow time for flavors to blend.

Makes a good lunch when eaten with (hot) potatoes. Also nice with dark bread!






Dieses Rezept ist im Grundsatz das gleiche wie zuvor, aber durch einen glücklichen Fehlkauf hat es sich jetzt verbessert.

man braucht:
4-6 Matjesfilets
1 mittlere Zwiebel (in feinen Ringen)
1 großer Apfel (geschält, entkernt und gewürfelt)
1-2 saure Gurken (gewürfelt)
1 Becher (200 g) Schmand
1 TL Senf
schwarzer Pfeffer

Den Hering in mundgerechte Stücke schneiden. Alle Zutaten in einer Schüssel mischen. Gut durchziehen lassen.

Ein gutes Mittagessen mit Salz- oder Pellkartoffeln. Auch sehr gut mit etwas dunklem Brot!

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