Sunday, May 21, 2006

Hackbraten mit Pfiff - Meat Loaf with a Twist

meatloaf-meat from 1 lb ground meat (e.g. from 1 lb meat, 1-2 eggs, one old roll (soaked and squeezed out), 1 chopped onion, salt, pepper, seasoning)
1-2 chilis (chopped finely)

100 g cream cheese (or 1/2 package)
2-3 spring onions (sliced)
1/2 red bell pepper (optional; diced)
salt, pepper
herbs (finely chopped)

olive oil

Mix chilis with meat. Fill about 2/3 of the meat into a loaf pan or other oven proof dish that has been greased with olive oil. Make a grove along the middle.
Heat a little olive oil in a small pan. Fry onions for a moment. Add pepper. Fry for a moment longer.
Turn off the heat and add cream cheese to pan. Stir to melt. Add herbs. Season with salt and pepper.
Pour cheese into the grove and cover with the rest of the meat.
Bake at 200°C/400°F for 45 minutes.


Fleischteig von 1 Pfund Gehacktem (z.B. von 1 Pfund Gehacktes, 1-2 Eier, 1 altes Brötchen (eingeweicht und ausgedrückt), 1 gehackte Zwiebel, Salz, Pfeffer, Gewürze)
1-2 chilis (fein gehackt)
100 g Frischkäse (oder 1/2 Packung)
2-3 Frühlingszwiebel (in Ringe geschnitten)
1/2 rote Paprika (optional; klein gewürfelt)
Salz, Pfeffer
Kräuter (fein gehackt)

Olivenöl

Chilis unter den Teig kneten. 2/3 des Fleisches in eine Kastenform oder andere ofenfeste Form geben, die mit Olivenöl gefettet ist. Eine Furche in das Fleisch drücken.
Etwas Olivenöl in einer Pfanne erhitzen. Zwiebeln kurz anbraten. Paprika zugeben und einen Moment weiterbraten.
Hitze abstellen und den Frischkäse zugeben. Rühren, bis er geschmolzen ist. Kräuter zugeben. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Käse in die Furche füllen und mit dem restlichen Fleisch bedecken.
Bei 200°C/400°F 45 Minuten backen.

No comments: