Thursday, April 13, 2006

Sesame Chicken - Sesamhühnchen

I've got this recipe off a forum. Credit belongs to "Stefanie".

1 kg chicken (chopped into bitesized pieces)
salt, pepper
1 tsp. sesame oil
cornstarch

Sauce:
1 c. cold chicken stock
2 tsp cornstarch
2 tsp garlic (minced)
1 tsp ginger (grated)
1 chili (sliced finely) (optional)
4 TBSP honey
1/4 c. lemon juice
1/4 c. dry sherry or mirin
1 TBSP soy sauce
6 spring onions (cut into rings)

1/3 c. sesame (toasted)

method:
Season meat with salt, pepper and sesame oil.
For sauce dissolve cornstarch in chicken stock.
Heat some oil in a pan and fry garlic, ginger and chili until fragrant. Add all other sauce ingredients and stir until boiling. When sauce thickens reduce heat and simmer for 2 min. Season and keep warm.
Dust meat with cornstarch and fry until browned and cooked through (c. 5 min.)
Add sauce and simmer to heat through again.
Sprinkle with sesame.


Dieses Rezept habe ich aus einem Forum. Die Credits gebühren "Stefanie".

1 kg Hühnchen (in mundgerechte Stücke geschnitten)
Salz, Pfeffer
1 TL Sesamöl
Stärke

Sauce:
1 Tasse kalter Hühnerfond
2 TL Stärke
2 TL Knoblauch (gehackt)
1 TL Ingwer (gerieben)
1 Chili (fein geschnitten) (optional)
4 EL Honig
1/4 Tasse Zitronensaft
1/4 Tasse trockener Sherry oder Mirin
1 EL Sojasauce
6 Frühlingszwiebeln (in Ringe geschnitten)

1/3 Tasse Sesam (geröstet)

Zubereitung:
Fleisch mit Salz, Pfeffer und Sesamöl würzen.
Für die Sauce die Stärke in der Brühe auflösen.
In einer Pfanne etwas Öl erhitzen und Knoblauch, Ingwer und Chili anbraten, bis sie Aroma entwickeln. Die anderen Saucenzutaten zugeben und unter Rühren zum Kochen bringen. Wenn die Sauce eindickt, Hitze reduzieren und 2 min. köcheln. Abschmecken und warmstellen.
Fleisch mit Stärkemehl einstäuben und anbraten, bis es leicht gebräunt und gar ist (ca. 5 min.)
Die Sauce zugeben und köcheln, bis alles wieder heiß ist. Sesam drüber streuen.

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