Saturday, April 29, 2006

Guacamole

This is the easiest guacamole in the world! And it comes with a story:
I was at an Atlanta grocery store contemplating to buy some wine, when a lady started asking me about wines and we started talking. She was shopping for a party at her senior citizen condo park, for which she was planning to make her famous guacamole. A recipe she had from her nephew - a chef. She shared it with me, and here it is!

1 avocado
1 lime
1 clove of garlic
salt (sea salt)

Scoop avocado out of the skin with a spoon. Mash with a fork. Immediately sqeeze lime juice into the mash. Mince garlic and add. Also add salt. Mix.
Don't be too careful with salt and limejuice. Use plenty of those.
If you want to put this out as a dip (rather than eating it up immediately yourself), put the seed back in. It helps not to let it turn grey right away.




Das hier ist die einfachste Guacamole der Welt! Und es gibt sogar eine Geschichte dazu:
Ich stand in einem Lebensmittelgeschäft in Atlanta und dachte darüber nach, eine Flasche Wein zu kaufen, als mich eine Dame mich ansprach um nach Weinen zu fragen. Wir haben uns dann kurz unterhalten. Sie kaufte für eine Party in ihrem Seniorenwohnpark ein, für die sie ihre berühmte Guacamole machen wollte. Ein Rezept ihres Neffen - eines Kochs. Sie hat es mir verraten und hier ist es!

1 Avocado
1 Limette
1 Knoblauchzehe
Salz

Das Avocadofleisch aus der Schale löffeln. Mit einer Gabel zerdrücken. Sofort den Limettensaft dazupressen. Knoblauch zerkleinern und zugeben. Salz dazumischen.
Bloß nicht zu vorsichtig mit Salz und Limettensaft sein. Reichlich von beidem verwenden.
Wenn die Guacamole als Dip stehen soll (und nicht sofort weggelöffelt werden soll), am besten den Kern wieder hineinlegen. So wird die Guacamole nicht so schnell grau.

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